keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Tämän oven takana


Tämä ovi aukeaa remppahuoneeseen. Isäntä on purkanut lattialaudat, joita ei tähän tilaan voida kuitenkaan uudelleen käyttää, koska lattia on tehty ponttaamattomista laudoista ja ovat epämääräisen mittaisia. Laudat on kiilamalliset, kuten vanhat lattialaudat usein. Mutta kyllä ne paikkansa vielä löytävät, talon remonttihan on alussa:-)
Hirmunen homma oli lattian purkamisessa, vaikka minä toimin ainoastaan pomona. Laudat oli naulattu taotuilla, neliskulmaisille nauloilla kiinni ja ajan saatossa ne oli jumittuneet kunnolla. Pituuttakin niillä oli ihan riittävästi. Juu, kyllä naulat on otettu talteen.
Isäntä: Lattiaa kiersi yksi lautakierros seinien vierellä. Ajatuksenahan muinaisilla rakentajilla oli, että eristeen painuessa ja kylmän ilman päästessä tupaan, seinän viereltä irroitettavan laudan alta saatiin eristettä lisättyä ja ilmavuoto kuriin. Näppärää sinänsä!

Lautojen alla oli hiekkaa ja sammalta, joka pölisi! Hienoista pölyä on joka huoneessa, koska oven raoista pöly on ujuttautunut kaikkialle. Ja tää on vasta alkua! Onneksi tänään oli naapurin isäntä poikiensa kanssa auttamassa ja homma hoitui parissa tunnissa ja nyt on lattia puhdas. Tai, ainakin sammaleet ulkona.

Isäntä: Lautojen päällä näkyvä valkoinen ei ole hometta vaan joskus 60-luvulla laitettua "eristevaahtoa". Sillä olivat kyllä täyttyneet tyhjät kolot lautojen alla, mikä sitten lienee ollut eristysvaikutus..?Että nää on tylsiä kuvia. Mieluummin näyttäisin kauniita tapetteja, verhoja, tyynyjä yms. Minäkö malttamaton?

2 kommenttia:

  1. No sitä kohti menossa, niitä tyynyjä ja tapetteja:) Talo on todella kaunis, mutta on siinä myös työtä!

    VastaaPoista
  2. Onnea ja menestystä uudelle blogille ja erityisesti remontille! Siinä sitä on askaretta,mutta voin vaan kuvitella hienoa lopputulosta.

    VastaaPoista