maanantai 18. tammikuuta 2010

Ex tempore

Näin siinä aina käy. Kun alkaa yhtä asiaa korjaamaan/päivittämään, tulee uusia asioita, joita on "kätevä nyt samalla kertaa" käydä läpi. Olen jo tovin varovasti ehdotellut olohuoneen uudelleenjärjestelystä Isännälle, mutta, niinkuin (kai) miehet yleensä, tämän tyyppinen puuha tökkii kovasti ja sitä siirretään ja siirretään. Viime viikonloppuna aloitimme lopulta homman. Tämähän on sitä, että kun yhden asian haluaa jonnekin, on sinne jonnekin ensin tehtävä tilaa, jotta sinne saa sijoitettua sen halutun ja taas rinki jatkuu, ne sieltä jostakin on sulautettava jonnekin.....jne.... Koko talohan tässä tulee käytyä läpi, kun yhden kaapin yrittää saada viereiseen huoneeseen. Lääh...Buuuuh!

Mutta heitin myös viikonloppuna ilmaan mahdollisen olohuoneen tapetoinnin. Olin sitäkin miettinyt jo pitkään, kun tämän huoneen oikea remontti on vielä jossakin valovuosien päässä, niin pitäishän tänne edes pientä kasvonkohotusta saada, jotta huone olisi viihtyisä. Nämä nykyiset tapetit ovat 60-luvulla laitettu, jotta ei kai tämä ehdotus liian nopeaan tule.....:-)

Tässä tämän hetkinen tapetti:


Isäntäpä yllätti eilen ja ehdotti tapettikauppaan menoa! Jess! Minua ei kovin kauaa tarvinnut houkutella. Tämä tapetointi tehdään tosi pienellä budjetilla, koska ei ole kovin järkevää satsata tähän huoneeseen, joka jossain vaiheessa otetaan oikeasti käsittelyyn. Joten, marssimme tapettikauppaan. Ensimmäisestä ei löytynyt poistokorista sopivaa, joten menimme toiseen mahdolliseen kauppaan. Siellä oli heti ystävällinen naismyyjä, joka auttoi ja kaivoi meille mahdollisia vaihtoehtoja. Ja, löytyi kuin löytyikin sieltä 4 €:n laatikosta meille 7 rullaa! Oli NIIN halpaa, että pikkusen piti vilkaista boordihyllyä..... Koska tapetin väri on hiukka ohi alkuperäisen ajatuksen, niin boordi voisi pelastaa.... Ja sopiva boordi löytyi. Maksoikin enemmän kun tapetit.....Mutta yhteissumma ei päätä huimannut. Totesin, ettei kaikkea voi saada, joten olin valmis tinkimään tapetin väristä, koska ehkä keksin maastouttaa sen jotenkin...

Mielenkiinnolla odotan tätä ex tempore tullutta lisähommaa, joka vaikuttaa todella paljon olohuoneen kokonaistunnelmaan.

Sisustaminen kaipaa mielestäni enemmän luovuutta kuin rahaa. Ei aina uudet, viimesen päälle hienot systeemit, tee kotia. Vaan elämää nähneet, kestävät ja pestävät tavarat ja sinne ripaus uutta, siitä mielestäni koti syntyy. Kodissa pitää olla sielu. Mutta sehän on jokaisen päätettävissä, minkälaisen kodin itselleen laittaa. Hyvä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti