torstai 1. marraskuuta 2012

Ulkolaudostusta - räystäslautoja

Pikkuhiljaa ja pienissä erissä etenee tämä meidän eteisprojekti. Tosiaan, nuo ilmat ei mitenkään ole suosinut näitä ulkohommia, mutta välillä on ollut poutaakin, jotta jokin homma liikahtaa eteenpäin. Eteisulkovuorauksen yläsosan kanssa on ollut jos jonkinlaista....mutta nyt se on tehty!

Seinä näyttää tässä kuvassa vielä kovin kirjavalta, mutta uusi maalikerros tasoitti pinnan. Niin, tuo ikkuna on nyt myös valmiina ja paikoilaan. Senkin kun Isäntä teki aivan alusta loppuun itse.

 Nuo katto- tai räystäsristikot Isäntä myös teki. Niihin on malli otettu tämän talon vanhoista valokuvista.  Samalla tavalla tehty kuin ennenkin -  kirveellä veistettynä -  ovat nyt paikoillaan, pikkusen kluhmuisen näköisenä, juuri niinkuin pitääkin..... Kun räystäslaudatkin on maalattu, talo näyttää ihan uudelta!! Ainakin tästä kohtaa:) Kyllä korjaaminen ja kohentaminen muuttaa hirmusesti ilmettä!

Rappusiahan meillä ei nyt taas ole. Sekin ainokainen levennys, joka viime talven palveli, on nyt purettu noitten pikku tellinkíen tieltä.... Mutta kyllä jotenkin kulkeen on päästy, virityksiä pitää keksiä. Uusien rappussysteemien rakentaminen jää varmaan ensi kevääseen.

Nyt on aika kaivaa kätköistä joulutavaroita.....

Klemmari


2 kommenttia:

  1. Jestas sentään, kun maali ja muutama laudan- pätkä muuttaa ulkonäköä. KAIKELLA KUNNIOITUKSELLA:). Kyllä on upean näkönen. Terveisiä ISÄNNÄLLE ja valokuvaajalle, lähettää tuittura

    VastaaPoista
  2. Tuittura- Kiitos terveisistä:) Arvaa vaan, miten NYT on maisema muuttunut, kun tellingit on vege:)

    VastaaPoista