lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ihana kevätpäivä

Miten joka kevät alkaa tää hirmuinen tohina? Kynnet ja mieli kaipaa heti ulos, kun pikkusenkin on maata näkyvissä ja silloin myös kaipaa monet ulkorakennuksisaa olevat tilat päivittämistä. Äh, miten tässä nyt taas näin kävi?

 Kasvatan monia pikkutaimia ja kerron niistäkin asioista täällä, kun vastaväitteitä ei kuulunut, kun tuolla aikaisemmin kyselin. Vaitiolo on myöntymisen merkki....Kun tämä taimikasvatus on vauhdissa, on myös tilantarve kasvava. Ei auta, vaikka kodinhoitohuoneprojekti on kesken, kasvit vaativat - nyt. Olen jo parina keväänä vienyt kasveja sisällä kasvattamisen jälkeen kanalaan, jonne Isäntä  on tehnyt istutustason. Se onkin ollut hyvä paikka välikasvatukseen, ennen kasvien varsinaiseen kasvihuoneeseen siirtämistä. Meillä täällä Satakunnassa on aina kylmä kevät. Tuo lähistöllä oleva meri hohkaa kylmää pitkään. Kantapään kautta olen (entisenä pirkanmaalaisena) oppinut, ettei ole mitään kiirettä viedä kasveja liian aikaisin ulos. Kustaanpäivän jälkeen sanoo vanha kansa. Ja minä uskon siihen.

Nyt siis sain big ideen ja kanala pitää kertakaikkiaan laittaa uusiksi. Siellä on kaikenlaista ryjää, niinkuin meillä on joka paikassa ja sille pitää nyt jotakin tehdä kanalassa. Onneksi sain puhuttua idean Isännälle (joka inhoaa kaikenlaista siivousta ja järjestelyä) ja yhdessä teimme aikamoisen urakan tilan tyhjentämisessä. Juu, kyllä siihen tarvittiin traktoriakin. Muutenhan se olisi onnistunutkaan....

Kuvia laitan myöhemmin tästä projektista, koska muutos tulee olemaan melkoinen:)

Iltapäivän vietimme puutarhahommissa. Oli aika leikata omenapuut ja marjapensaat.
Tarkkaa sihtiä, mikä oksa vielä....

oksasilppuri hoiti leikatut oksat heti hakkeeksi. Tosin vähän vanha ja väsynyt sekä tylsäteräinen oli tämä kapistus. Isäntä siis  teroitti terät työn tiimellyksessä.

                                                    Dilkka päivän päätteeksi. Asiaa.
Kevätterveisin
Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti