maanantai 2. syyskuuta 2013

Syyskuuta

Niinhän siinä taas kävi - kun syyskuu alkoi, alkoi meillä mööpliseeraus ja värien vaihto. Se iskee odottamatta ja niin suurella voimalla, ettei sitä pysäytä mikään:)

Tuosta kodinhoitohuoneesta se oikeastaan alkoi. Sieltä vapautui yksi metallihyllykkö, joka tosin löysi jo paikkansa keittiöstä, mutta sen jälkeen sitä katseli vähän uusin silmin ympärilleen. Nyt siis oli vuorossa olohuone. Musta väri nousi taas esille, niinkuin yleensä syksyisin. Musta on mulle tuttu väri, onhan se talvi-ihmisten (väreissä) perusväri vaatteissa ja se voi olla myös värinä kotona. Käytän mustaa säännöllisesti, silloin tällöin. Syksyisin. Enkä ainoastaan silloin, kun se on muodissa. Se on vähän niikun lämpimän kolon rakentamista, jonne voi käpertyä syksyn viimoja ja maailman pahuutta pakoon. Ihanaa, syviä, tummia värejä, ripaus raikkautta....

Sohvalle vanha päiväpeite ja sekin nurinpäin. Kukkakuosi ei nyt oikein iske. Paitsi pikkusen. Noissa vaaleissa tyynyissä. Hillitysti.

Sohvapöydälle vanha pellavaliina, jonka päälle mielestäni todella kaunis pienempi, kirjailtu liina. Siinä on kauniit pellavan sävyt.

Sohvalle putkahti viime syksynä hankitut tyynynpäälliset, jotka löytyivät kesätauolta kaapista.

Vanha nahkatuolikin pääsi olohuoneeseen. Taustalla oleva musta pöytälamppu oli jo valmiina, se vaan siirtyi uuteen paikkaan.

Carl Larssonin omakuva on mielestäni tyylikäs. Mustat kehykset tulevat hyvin esiin keltaselta tapetilta. Taulussa puolestaan on vanha, pikkusen kellastuntu tausta.

Ja verhot. Niitäkin on taas vaihdeltu. Löysin tämmösen kauniin ns. kiinansilkkiverhon. Tai niitä oli jossain vaiheessa 2 kpl, mutta nyt se toinen ei halunnut näyttäytyä mulle.

Verhossa on jonkinlaista kiinalaishenkistä kuvioo sekä elävää pintaa lisää eri paksuiset langat.
 
Joten, nyt mennään näillä. Tai tällä yhdellä verholla.
 
Vielä on suunnitelmissa kattovalaisimen vaihto. Ristallit ei nyt miellytä silmää. Ainakaan tuossa Maria Theresassa...... Samoin matot vaihtuu, kunhan seuraavan kerran siivotaan.
 
Jaa että mitä laatikolle kuuluu??!!
Se on tuulettumassa ja kuivumassa ja odottaa sisämaalausta. Siitä kuullaan vielä.
 
Ihanaa syysviikkoa Sinulle!
Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti