lauantai 28. marraskuuta 2015

Kirjastohuone

Heh, olipa komee otsikko!

No, pois turha vaatimattomuus. Ainakin näin vanhassa talossa elellessä :)
Rappiokartanossa taas tuulee, kun emäntä päätti muuttaa huoneiden järjestystä. Isännän huoneesta on tullut ikäänkuin "kaikkitännekäsistäpoisheitettävät" - huone. Siis kaamee. Huoneessa on selättimestä lähtien mankelia, supparia ja  lukematon määrä tietokoneita. Ainakin jotain niihin liittyviä osia. Ja johtoja. Joka paikkaan sopivia johtoja. Jos niitä vaikka joskus tarvisi. Siis kun. On nippeliä, nappelia, toinen toistaan kummallisempia tavaroita, joista ei naisihmisellä ole harmainta aavistustakaan.

Elämä miehen kanssa on välillä - haasteellista. Mutta muuten pääosin  mukavaa. Onhan parisuhde niin tasapainottavaa, kumpikin siinä on tärkeä, toinen tarvii toistaan. Niinkuin nyt tämän ko. huoneen järjestäminen. Molemmille riittää puuhaa. Nainen pomona :)

Kaikki lähti kylmyydestä. Huone falskaa lattiasta ja vähän ulkoseinänkin kohdalta. Mutta ensin piti siirtää kirjahyllyt toisesta huoneesta toiseen Isännän töissäoloaikana. Nainen saa jostain kummaa voimaa, kun pitää ihan itsenäisesti, oman pään mukaan, siirtää jotakin johonkin. Onko tuttua? Siirtyihän ne hyllyt ja nyt on käsi kipeenä:)

Kirjahyllyt loi kirjastotunnelman, varsinkin, kun siihen koottiin kaikki meillä eri paikoissa olleet kirjat. Ihan niinkuin kirjahyllyn tarkoituskin on...kai..

Verhot piti vaihtaa. Johan edelliset oli roikkunutkin ainakin viisi vuotta - kesät talvet.  Nyt verhoina on eripariset, toinen paksua samettia (estää kylmyyden tulemisen ulkoa sisälle) sekä parina kirjava, paksua kangas sekin. Samalla muuten, ne vaikuttaa akustiikkaan.


Paperitähtikin kytkettiin päälle. Tuossa paikallaan se on ollut viimeiset pari vuotta. Eihän sitä huomaa edes kesäaikaan, joten miksi se pitäisi ottaa välillä pois?

Kattovalaisinkin vaihdettiin. 

Tämä ei tosin jää pysyväksi. Valaisin antaa hyvän yleisvalon, mutta kristallit eivät pääse tällä lampulla oikeuksiinsa. Etsinnässä on siis toisenlainen.

Muuten on niin kiva, kun tietokone on eri paikassa. lattiassa on kahdet matot päällekkäin ja pikkuhiljaa alkaa tuo pikkusälä löytää omiin uusiin paikkoihinsa. Tästä taitaakin tulla emännän työhuone.....?

Kyllä tekee hyvää, kun katselee kotia välillä uusin silmin ja miettii kunkin kauden ajankohtaista käyttötarkoitusta. 

Kokeile vaikka!

Klemmari

1 kommentti:

  1. Niin, tämänhän piti olla "Isännänhuone" mutta oleppa päivällä pois valvomasta etujasi, näin käy.. Onneksi on vielä pari hehtaaria "tuolla jossain" jossa voi olla traktorin ja moottorisahan kanssa. No ei vaan, kyllä huone on nyt saamassa elämän ja näyttää käyttöön otetulta! Vielä kun nuo tärkeät mediaapuvälineet (johdot ym.) päivitetään paikoilleen, huone näyttää asuttavalta. Eikä varpaatkaan jäädy, kiitos villamattojen (tai mitä nyt sitten ovatkin..) - Isäntä

    VastaaPoista