keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Talvi vanhassa hirsitalossa

On se mielenkiintoista - tämä vanhassa talossa eläminen. Varsinkin talvella. Tänä talvena ei lumi olekaan meille apuna, vaan tupakeittoön lämmin vesi jäätyi. Samoin pyykkikoneputki. Kerrassaan ihmellinen on tuo lumen lämmittävä vaikutus, kun sillä on lumetettu talo ympäri. Ei ole putket niinä talvina jäätynyt. Mutta nyt on.
Isäntä on tämän päivän ahkeroinut, jotta ongelma saataisiin ratkottua. Sen verran kuitenkin on elettyä elämää ja kokemusta takana sekä  luottamus tallella, joten kyllä tästäkin selvitään. Ainakin sitten, kun kevätaurinko paistaa korkeammalta. Kylmä vesi tulee ja astiapesukone toimii, niin hätäkös tässä. Suihku ja wc toimii normaalisti.  Eipähän tarvi käsin tiskata :) Pyykkiä pestään nyrkkipyykkinä, jos tarve tulee.

                                                          Ikkuna on jäässä - yli puolen välin.

Huonelämpötila on kanssa mielenkiintoinen juttu. Sehän on täysin tottumiskysymys. Meillä on makuuhuoneessa aamuisin 11,5 astetta. Uskokaa tai älkää, mutta meillä nukutaan hyvin. Tuvassa on aamuisin 13 astetta, päivän mittaan se saattaa nousta jopa 17 asteeseen.


Lämmitettäviä uuneja meillä on joka huonessa. Kaikkia ei kuitenkaan lämmitetä, koska joka huone ei ole vuodenympärikäytössä, mutta useita joka tapauksessa. Kiirettä vähän pitää, kun päivittäin puita lisätään uuneihin....saati sisälle roudataan....


Talvi kestää vain pari-kolme kuukautta.
Kesää odotellessa

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti