maanantai 24. huhtikuuta 2017

Laatikko-puutarha

Niin monta vuotta, kun tässä pihapiirissä olen asunut (12 vuotta) on pähkäilty järkevän hyötykasvimaan ilmettä. Isäntä rakastaa piiitkiä penkkirivejä tuolla "omalla" kasvimaallaan. Minä puolestani ihoan noita pitkiä rivejä. 

Juolaheinän kanssa meillä taistellaan vuodesta toiseen. Se on kyllä niin viheliäinen kaveri, että toista samankaltaista en tiedä. Tämä kun on vanhaa maanviljelysmaata, juolaheinä on ikäänkuin kuulunut  joukkoon. Meillä tämä taistelu jatkuu. Tänäänkin kävin vilkaisemassa kasvihuoneeseen - ja juu - juolaheinät ja ohdakkeet sieltä iloisena ovat pompanneet mullan pinnalle.

Verannan kevättä


Mutta nyt  - tänä keväänä - aion rakentaa laatikkopuutarhan tuonen kasvihuoneen viereen. Sinne laitan laatikoihin erilaisia hyötykasveja ja - kukkia - tietenkin!

Onko sinulla kokemusta laatikkopuutarhasta? Olisiko kenties kuvia näyttää?
Ilahtuisin kovasti, jos uskaltaisit heittää jonkun idean.

Haluaisin nimittäin siihen puutarhaan jonkilaisen muodon. Ei vain laatikko laatikon vieressä, vaan jokin ...hhmmm..idea siihen pitäisi löytää.....Tomaatit siirsin jo kanala-kasvihuoneeseen. Siellä on päivisin jo 12 astetta, vaikka öisin on pakkasta. Hyvin ovat säilyneet pakkaselta. Samalla laitoin kaiken maailman kukan siemeniä multaan. 

Punatulkut viihtyvä meidän pihamaalla. Kylmästä kelistä kertovat. Sitä onkin ollut. Niin järjettömän kylmä viima on viime päivinä vihmonut. Mutta, kyllä se kesä sieltä taas tulee :)

Keväthuumassa

Klemmari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti