Joskus pitää rikkoa totuttuja rutiineja ja tapoja.
Jouluaatto
Meillä nukuttiin niin pitkään, että se vähän taimasi ruokailuja uusiin uomiin. Ihanaa nukkua vanhoja rästejä pois. Mutta hätäkös tässä, käsikirjoitus oli muutettavissa.
Kävimme metsäkävelyllä reilut 2 tuntia. Mahtavaa, eikä ollut liukastakaan metsässä.
Lenkin jälkeen maistui lämmin kaakao, minttuliköörillä terästettynä.
Kun nälkä hiipi, oli ruoka-aika.
Alkukeittona Palsternakkakeittoa savulohileipien kera.
Niistä jäi kuva ottamatta.
Pääruokana kinkku (Isännän toive nro 1)
Waldorfin salaatti
Sienisalaatti (suolasienistä)
Marinoidut punasipulit
Kananmuna smetana-mäti-punasipuli höysteenä
Jälkiruokana Panna cotta (ei liivatetta)
Marjakastike, Granaattiomenan siemeniä
Hyvin vatsa täyttyi eikä ollut ähky olo.
Joulupäivä
Aamupalan jälkeen lähdimme taas ulos ja metsä veti taas puoleensa.
Lenkin jälkeen oli nälkä ja ruoka oli tuota pikaa pöydässä.
Muut valmiina, salaatin kokoaminen vain.
Raikas mutta täyttävä salaatti.
Vihersalaatti
Tomaatti
Kurkku
Punasipuli
Savulohi
Ohraryyni rikottu, keitetty
Kananmuna
Siianmäti
Granaattiomenan siemeniä
Kivat siemenet, ne toimii sekä makean että suolaisen seurana
Salaattikastike:
Smetana ja jugurtti (sekoitetaan)
Sinappi
Suola
Tilli
Sitruunamehu
Kivan raikas maku!
Jälkiruoka
Irish coffee
Mansikka-parfait
Marenki ja granaattiomenna siemenet (taas)
Illan suussa vielä juustotarjotin, jossa tietenkin myös keksejä.
Viidestä kolme oli omasta keittiössä syntyneitä.
Oli meillä ensin myös lämpimiä kastanjoita, jotka nautittiin voinokareen kanssa.
Juustoilla jatkettiin. Se on mukavaa ajankulua.
Palan painikkeeksi ranskalaista omenasiideriä
Varmaan 30 vuotta on tullut laitettua tulppaanien kanssa katajaa,
mutta tänä vuonna olikin tuijaa!
Sekin koki uudistusta :)
Aikuismaiseen tapaan.
Erilaista.
Taidetaan tehdä toistekin :)
Hyvää Joulun jatkoa!
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti