maanantai 16. heinäkuuta 2018

Savannipiha

Aamutuimaan olin nyppimässä ruusujen kukintoja, jotta jatkavat paremmin kukkimistaan. Oli kiva, jopa siedettävä, ilma. Kunnes lämpö kipusi kellon myötä taas ylemmäs ja PAARMAT heräsivät ja haistoivat ihmislihaa. Näin alkoi piirileikki pyrörimään ympärilläni. Silloin vaihdoin maisemaa - muihin hommiin. Tällä kertaa ei tullut purasuja.

Sain toki purasun tässä yksi päivä, kun olin kaikessa rauhassa syömässä kanukkamajassa. Kunnes alkoi vimmattu viipotus ja jokin surina.  Olin juuri kokoamassa ruokailuvälineitä pois, kun äkillinen kipu tuntui oikean käsivarren taka-alapuolella. Tietty se joku pistiäinen oli. Eikun pihkavoidepurkille. Kipu hellitti pian voiteen levityksen jälkeen ja jäljellä oli iso punainen alue ja pistokohta.  Ampiaiset penteleet olivat tehneet pesän kanukkamajan lattian alle. Nyt niitä sitten yritetään häätää kaikin mahdollisin keinoin - pois. Tällä hetkellä ei vielä ole mitään asiaa mennä grillaamaan....

Pihamaa alkaa näyttää savannilta. Nurtsi ruskettuu ja kaikki kasvit ovat nuupahtaneita, vaikka osaan pihaa vettä ollaan kannettu. Ei kuitenkaan riittävästi. Oivoi.
Kasvihuoneessakin pullopojat käytössä

Jalopähkämökin aivan näännyksissä

Omenat tykkää lämmöstä

Omenasato tulee aivan valtava. 
Olemme nyppineet terttuja pienemmiksi, jotta jaksaisivat kypsyä.

Päivänkakkaroita meillä on joka paikassa.  Se on kiva kasvi, kun se päättää itse, missä se tykkää kasvaa. Eikä minua yhtään häiritse, ettei ne ole säntillisessä rivissä. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Hortensat tykkäävät myös lämmöstä ja kukkivat täpöillä.Helleterveisin

Klemmari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti