Talvella - tai ainakin kylmään vuodenaikaan - on hyvä syödä pikkusen vahvempia makuja. Meillä ainakin tykätään niin.
Moskovan pataa, keitettyä perunaa, lisukkeena hunajaiset porkkana-lanttusuikaleet.
Padan tein Mysi Lahtisen ohjeen mukaan. Paitsi meidän padassa liha oli Dexteriä. Ihanan tuhti maku.
Koska pataa jäi, piti siitä lopusta keksiä jotain uutta. Moskovasta eteenpäin .... No, siitä tuli Uzbekistanin pataa. Ja chiliä - reippaasti. Pohjana edelleen siis lihapata, lisukkeeksi porkkana, sipuli, valkosipuli ja riisi. Mausteeksi mm. kurkumaa, korianteria, inkivääriä. Todella hyvä ja lämmittävä ruoka.
Hyvä ruoka - parempi mieli.
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti