keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Puutarhurina

Voi mahoton, miten ihania, kesäisiä päiviä on ollut. Olen ollut kaiken, työstä liikevän ajan, ulkohommissa - pihatöissä. Tänäänkin oli niin lämmintä, että välillä oli suorastaan kiva piipahtaa sisätiloihin työmaalle vilvottelemaan, kun "asiakkaat häiritsivät".


Pari edellistä päivää olen urakoinut viinimarjapensaiden parissa, jotka kasvavat "hedelmätarhassa" Isäntä hankki ne jokunen vuosi sitten, vaikka minä - tietty- vastustin. En edes tykkää mustasta viinimarjasta. Paitsi hyytelönä. Mutta nyt päätin ottaa härkää sarvista ja karsia noita puskia, kun tekevät niin onnettoman pieniä marjoja. Niissä olikin karsittavaa, oikein urakalla. 15 puskaa mustaa viinimarjaa tällä alueella.  Lisäksi alueelta löytyy 5 karviaista. Vadelmaa. Hedelmäpuita, karhunvatukkaa..... ja nyt on tulossa mesimarja vadelma. Onko kellään siitä kokemusta?

                                                         Koristeomenapuu Kirjailija kukkii

Pihapöytä puunattuna. Isäntä käsitteli sen jollakin omalla seoksellaan,
 mutta mielestäni siitä tuli komia!

Pari vuotta sitten hankin perunanarsisseja pääsisäiseksi ja istutin ne ulos heti, kun sää salli ja hyvin ne jaksavat kukkia joka kevät. Nyt alkaa jo kukina-aika olla ohi.

Tämäkin jaksaa. Vaikkei maa ole kovin kummonen. 
 Kukat ovat iloisen oransseja.

Takapihalla kasvaa ketunleipiä...

..kieloja...

Omenapuita etupihalla

Sireeni salin nurkalla kukki nyt myös.
Huumaava tuoksu on, kun ohi kulkee....tulisipa se tuoksu tämän koneen läpikin:)
 
Nautitaan näistä ihanista kesäpäivistä!
Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti