perjantai 15. maaliskuuta 2019

Makkarasoppa

Makkarasoppa on paikallaan sillon tällön. Varsinkin, kun pitää miettiä, mitä syötäisiin huomenna, ylihuomenna tms. Keitto kun vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen.

Hyvä soppa syntyy hyvistä raaka-aineista.
Tähän soppaan käytin Wigeenin chorizo snakseja.

Nää on siis niin hyviä!

Kunnolla kypsytettyjä, kuvia kittanoita. Ihan buenoja!
Ihan niinkun meetvurstikin - se pitää olla Wigreenin lyypekkiä.
Hengettömän ohuita viipaleita ja maistuvat täydelliseltä.

Mikä voikaan ollaa kaameempaa kuin paksut metukkasiivut ja löllö rakenne!
Never.

Mutta soppaan .
Peruna on yksi tärkeä raaka-aine keitoissakin. Peruna taipuu moneksi ja sitä on saatavilla montaa eri "rotua" Tähän soppaan käytin Mozartia, joka haetaan naapuriviljelijältä. Siellä on todella mainiot säilytystilat perunoille. Ne ovat kovia ja napakoita, fressejä, kun haetaan. Paperipussissa. Mozart on yleisperuna, ehkä kuitenkin parhaimmillaan esim. muusissa ja laatikoissa. Siksi olikin oltava tarkkana sopan teossa, ettei peruna muusaantuisi. Mutta hyvin toimi tässäkin muodossa.

Freesasin ensin sipulin ja valkosipulin voi-öljy-seoksessa, johon lisäsin savustettua chiliä.
Lisäsin kuutioidut porkkanat ja vielä lopuksi makkarat. Näitä makkaroita ei varsinaisesti tarvitse paistaa, mutta jotenkin maku syvenee, kun sitä vähän lämmittää kasvisten kanssa.

Keitin lohkotut perunat kasvisliemessä ja lisäsin kasvis-makkarat loppuvaiheessa. Ja vielä persiljaa ja ruohosipulia väriksi ja lisää makua antamaan. 

Tuli niin hyvää, että tätä voisi tarjota vieraillekin.

Maiskis!

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti