maanantai 25. maaliskuuta 2019

Kasvissosekeitto

Keitto on talviaikaan loistava valinta.  Sen voi rakentaa niin monenlaisista raaka-aineista. Sen voi maustaa mielensä mukaan. Lämmittävä ja täyttävä ruoka. Edullinenkin.

Tällä kertaa tein kasvissosekeiton. Se on ehdoton lempparini.

Peruna, porkkana, purjo, valkosipuli, palsternakka ja selleri.
Siitä se lähtee.

Kasvikset freesataan oliiviöljyssä jopa niin kauan, että ne saavat vähän väriä.
Lisätään neste (vesi/kasvisliemi) ja keitetään kypsäksi.
Soseutetaan, tarkistetaan maku, lisätään kerma ja mahdolliset tuoreet yritit. 
Maistetaan.

Hyvää ja ravitsevaa keittoa. 
Leipä täydentää kokonaisuutta.

Tämä on keitto, joka on takuuvarma onnistuja. Se muuttuu ja mukautuu tilanteen mukaan. Mutta aina siitä tulee maistuva keitto.

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti