Talveen ja pakkaskauteen erityisen sopivia. Makuja lisätään sen verran, että lämmin tulee syödessä.
Tällä kertaa meillä syntyi rustiikkinen sellerikeitto. Koska tykkään väreistä, piti tähänkin soppaan saada eloa ja oloa. Kärtsäsin ensin juureksia - selleri, porkkana, peruna, sipuli, valkosipuli - voi-oliiviöljyssä niin että saivat kunnolla väriä pintaan. Aaa että, siitä tulee myös mojova maku keittoon. Samaan syssyyn laitoin myös tuhtia maustesekoitusta, jonka olen itse tehnyt. Siinä on mm. Chiliä.
Isäntäkin huuteli, että ruokaa teet, kun tulee niin hyvät tuoksut. Luuli saavansa liharuokaa. Lisukkeena oli keitettyä kanamunaa, raastettua parmesaania. Paahdettu leipä, jossa oli toissapäivästä lohta päällä. Hyvin lähti nälkä.
Terkuin
Klemmari
Hyvää Ystävänpäivää ja Laskiaista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti