torstai 28. tammikuuta 2021

Talviruokaa

Talvella syödään tuhdimpaa ja tulisempaa ruokaa, jotta pysytään virkeänä.

Ellunkana sai nimekseen tämä kanapata. Pataruoat ovat mainoita arjen pelastajia  kunhan vaan löytää sen verran aikaa, että saa pilkottua ja paistettua tarvittavat. Esivalmistelut.

Tähän pataan tuli:
Naapurin Maalaiskanan fileitä (pakkauksessa oli 3 ja kun ne pilkkosi niin suupalat eneni).
4-5 kirsikkatomaattia halkaistuna
1,5 dl riisiä
1,5 dl vihreitä linssejä
1 kookas peruna
1kookas porkkana
1sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
Kuivattuja mausteita.
Kasvisliemi tms niin paljon että kaikki peittyy.

Rakastan tehdä yhden astian ruokaa. Tässä tosin tarvittiin myös paistinpannu.
Valmistus:
Lämmitä paistinpannu, lisää oliiviöljy.
Lisää mausteet, kurkuma, inkivääri, korianteri, oman maun mukaan. Anna mausteiden aueta lämmössä hetken. Lisää pilkottu kana. Paista kunnolla muutama minuutti. Paista myös sipulit.
Laita vuoan pohjalle oliiviöljy ja tomaatin puolikkaat. Lisää pesty riisi ja linssit. Myös vettä niin että peittyvät.
Lisää kuutioitu peruna ja porkkana.
Lisää sipulit ja kanan palat.
Lopuksi kasvisliemi tms. niin että peittyvät.
Vuoka uuniin n 200 asteeseen tunniksi. Vähennä lämpöä ja anna muhia vielä puolisen tuntia.
Todella lempeän maukas pata!
Jos haluat lisätietoja, kysy rohkeasti.

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti