lauantai 12. maaliskuuta 2022

Terassikausi avattu

 Tänään oli todella ihana kevätpäivä! Tyyni ja aurinkoinen päivä. Aamusella lähdimme paikalliselle torille - kalakauppiaalta jotakin hakemaan. Ahvenfileet oli vähän mielessä, mutta kuhafileiden kanssa sieltä kotiin tultiin. Paikallinen tori - näin lauantaisin - on vähän kökkö, kun torikauppiailla alkaa vkl torstaina ja silloin toki pöydät notkuu. Niinpä mekin olemme huomanneet asian ja usein käymme torstaina Luvian torilla. Torstai on kuitenkin hieman aikaista ostaa kalaa viikonloppua varten. Siksi päädyimme tänään kalakauppiaalle, koska arvostamme tuoretta kalaa.

En edes muista, koska olisin viimeksi ostanut kaupasta kalaa. En pakasteena enkä tuoreena. Siitä on todella ikuisuus. En sen jälkeen, kun olen saanut maistaa tuoretta kalaa.

Tänään siis meillä syötiin kuharullia, jotka täytin yrtti-tuorejuustolla. Neljä rullaa näytti vähän köyhältä vuuassa, joten niille piti keksiä soosi. Onneksi olin ostanut Arlan valmiiksi maustettua kermaa - tai cream frechiä se taisikin olla. Joka tapauksessa, se oli maustettu sitruunalla, inkiväärillä ja vielä jollain muulla, jonka nimeä en enää muista. Haudutin kattilassa punasipulia ja purjoa, lisäsin Arlan, annoin hautua hetken ja sitten lisäsin kirjolohen mätiä. Avot! Siitä tulikin hyvää.


Muusi oli juuresmuusia,  jossa oli keltajuurta ja perunaa. Kivan keväinen keltainen muusi.
Kaiken kaikkiaan tuli oikea kevätruoka!

Terveellistä, hyvää ja helppoa kotiruokaa.

Iltapäivän kruunasi terassin avajaiset!

Klemmari
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti