Hyvää Pääsiäistä kaikille!
Klemmari
Klemmarin ja Isännän remontti- ja normielämää 200 vuotta vanhassa hirsitalossa ja ympäristössä. Rennolla otteella niin keittiössä kuin puutarhassakin.
torstai 29. maaliskuuta 2018
torstai 22. maaliskuuta 2018
Ilon päivä!
Kevään oikut senkun jatkuvat - nytkin tulee aivan sakeana lunta.
Mutta sisällä on kiva tehdä kaikkea - kuten idättämistä ja kevään ilmeen luomista.
Eilen sain ihanaa postia netistä tilaamiani siemeniä!
OOOO! miten kauniisti "joku" onkaan pakannut!
On kuin karkkipäivä olisi!
Voi tätä ilon päivää!
Kipinkapin noista jo osa otettiin hetimmiten käsittelyyn ja loput odottaa suoraan maahan laittamista.
Hyasinttimaljakko
Pitihän sitä tehdä myös kevään keltaista keittoa
Nappasin viimeiset kukkakaalit pakkasesta (nyt on muutenkin pakastimen tyhjennys menossa) ja ne oli jotenkin jo hieman pakastimelta maistuvia, vaisuja, joten nehän piti maustaa uudella tapaa. Currya, kurkumaa, chilisekoitusta, valkosipulia...johan alkoi maistumaan.
Purkkipapuja laitoin myös antamaan täyteläisyyttä. Lautaselle lisäsin yrttikimaran ja auringonkukansiemeniä. Hyvää, lämmittävää keittoa!
Ilon päivää sinullekin!
Klemmari
Mutta sisällä on kiva tehdä kaikkea - kuten idättämistä ja kevään ilmeen luomista.
Eilen sain ihanaa postia netistä tilaamiani siemeniä!
OOOO! miten kauniisti "joku" onkaan pakannut!
On kuin karkkipäivä olisi!
Voi tätä ilon päivää!
Kipinkapin noista jo osa otettiin hetimmiten käsittelyyn ja loput odottaa suoraan maahan laittamista.
Hyasinttimaljakko
Hyasinttimaljakko kaipasi keväistä hyasinttia.
Kevään keltainen.
Nyt kun se on avautunut - huumaava tuoksu täyttää keittiön.
Ihana!
Näitä maljakoita voisi olla useampikin...
Vanha lasimaljaan laitoin koristemunat, jotka olen jo muutama vuosi sitten koristellut.
Rouheat.
Pitihän sitä tehdä myös kevään keltaista keittoa
Nappasin viimeiset kukkakaalit pakkasesta (nyt on muutenkin pakastimen tyhjennys menossa) ja ne oli jotenkin jo hieman pakastimelta maistuvia, vaisuja, joten nehän piti maustaa uudella tapaa. Currya, kurkumaa, chilisekoitusta, valkosipulia...johan alkoi maistumaan.
Purkkipapuja laitoin myös antamaan täyteläisyyttä. Lautaselle lisäsin yrttikimaran ja auringonkukansiemeniä. Hyvää, lämmittävää keittoa!
Klemmari
Tunnisteet:
hyasinttimaljakko,
ilon päivä,
kevät,
pääsiäinen,
siemenet
tiistai 20. maaliskuuta 2018
Kevät keikkuu
Maaliskuuta mennään, mutta on vaan niin kylymää. Aurinko nytkin kyllä paistaa ja se vasta onkin ihanaa! Eikö? Yöt ovat niin kylmiä, mutta onneksi tuo arska päivisin vähän lämmittää.
Verannalta raksin köynnökset ja valot pois, mutta jotenkin teki vielä mieli jatkaa noilla valoilla. Jotenkin. Niinpä ne päätyi lyhtyyn. Siinä ne nyt valaisevat. Saavat vielä hetken olla, kun ei voi mitään muutakaan - ainakaan elävää - pöydälle laittaa.
Kevään keltaista vähän on laitettu esille, onhan Pääsiäinen aivan tuota pikaa.
Istutushommia on tehty kiihtyvällä tahdilla. Keittiön pöytä alkaa muistuttaan jotakin tuorerehutarjoilua, kun purkkia ja purtiloa on toinen toisensa vieressä. Vielä sentään mahdutaan Isännän kanssa syömään pöydän ääreen. Mutta, aikaisempia vuosia muistellessa, sekin on tehnyt kevään kuluessa tiukkaa, kun purkimäärä vaan kasvaa. Elämä on.
Oletko ostanut siemeniä kaupasta?
Itse olen moneen kertaan käynyt kuolaamaan kauppoja ja niissä olevia siementarjontaa. Täytyy todeta, että siemenet on huippuhintaisia! Huh-Huh! Muutama hassu siemen ja hinta on 5-6 euroa. Eikä niistääkään ole taetta lähteekö kasvamaan.
Onko vaihtoehtoja?
On.
Kerrottakoon niistä lisää seuraavalla kerralla.
Siellä se ensi kesän projekti odottaa.
Uinuu vielä talviuntaan.
Näin kylminä päivinä kaipaa lämmintä syötävää.
Valoa kohti!
Klemmari
Verannalta raksin köynnökset ja valot pois, mutta jotenkin teki vielä mieli jatkaa noilla valoilla. Jotenkin. Niinpä ne päätyi lyhtyyn. Siinä ne nyt valaisevat. Saavat vielä hetken olla, kun ei voi mitään muutakaan - ainakaan elävää - pöydälle laittaa.
Kevään keltaista vähän on laitettu esille, onhan Pääsiäinen aivan tuota pikaa.
Istutushommia on tehty kiihtyvällä tahdilla. Keittiön pöytä alkaa muistuttaan jotakin tuorerehutarjoilua, kun purkkia ja purtiloa on toinen toisensa vieressä. Vielä sentään mahdutaan Isännän kanssa syömään pöydän ääreen. Mutta, aikaisempia vuosia muistellessa, sekin on tehnyt kevään kuluessa tiukkaa, kun purkimäärä vaan kasvaa. Elämä on.
Oletko ostanut siemeniä kaupasta?
Itse olen moneen kertaan käynyt kuolaamaan kauppoja ja niissä olevia siementarjontaa. Täytyy todeta, että siemenet on huippuhintaisia! Huh-Huh! Muutama hassu siemen ja hinta on 5-6 euroa. Eikä niistääkään ole taetta lähteekö kasvamaan.
Onko vaihtoehtoja?
On.
Kerrottakoon niistä lisää seuraavalla kerralla.
Siellä se ensi kesän projekti odottaa.
Uinuu vielä talviuntaan.
Näin kylminä päivinä kaipaa lämmintä syötävää.
Kevään keltaista kanttarellikeittoa alkuruokana.
Tähän aikaan on hyvä kaivella pakkasesta sinne jemmattuja
ruokatarvikkeita. Nämäkin kanttikset oli pakastettuja.
Keitot ovat ihania!
Ne on suht nopeita tehdä ja niistä tulee hyvä mieli :)
Janssonin kiusaus.
Klassikkoruoka perinteisillä lisukkeilla, puolukkahillo ja suolakurkku.
Koska viimeksi olet syönyt janssonia?
Dilkka viiniä palan painikkeeksi.
Valoa kohti!
Klemmari
Tunnisteet:
janssonin kiusaus,
kanttarellikeitto,
kevät,
pääsiäinen
tiistai 27. helmikuuta 2018
Helmikuu helistää
Helmikuu lopuillaan
Kyllä tuo vanha sanonta - helmikuu helistää - pitää tänäkin vuonna paikkansa.
Meillä mittari näytti keittiön ikkunalla aamulla - 22. Tämä viikko onkin mennyt reilummissa pakkaslukemissa kuin muuten aikaisemmin tässä kuussa.
Valoisuus
Valon määrä on kasvanut hurjaa vauhtia. Kirkkaat, aurinkoiset päivät ovat olleet niin tervetulleita, varsinkin, kun muistaa viime syksyn pimeyden. Se on kuin taikaiskusta poispyyhkäisty, kun aurinko paistaa. Eikö? :)
Kasvatusta
Niinkuin jo kerroin, Keijunmekot on laitettu itämään. Niistä onkin kovasti kohistu nettimaailmassa. Mikähän tänä vuonna ne on niin kiinnostavaksi tehnyt? No, netissä kohistaan milloin mistäkin. Mutta kaunis kukkahan tuo on. Himpun hintaisia vaan on kaupasta ostetut siemenet. Vuosi sitten ostin kaupasta ja ne maksoi 5€. Pussisa oli muutama siemen, eikä niistäkään yhtään noussut. Tänä vuonna ostinkin "kasvattajalta" ja ne on yllätävänkin hyvin lähtenyt itämään, vaikka hitaasti tulevatkin.
Aloitin ensin idättämsen kodinhoitohuoneen lattialla, koska siellä on lattialämmitys. Reilun kaksi viikkoa meni, ennenkun jotain alkoi näkymään. Sitten nostin ruukut ikkunalaudalle.
Hih, siellä ne ovat, pari-kolme pientä pilperöistä tainta. Toisessa purkissa saman verran. Lainasin vähän pöytäkellon kupua taimien suojaksi. Toimii muuten hyvin! :)
Muita vielä ei olekaan kasvassa. Kokemus on osoittanut, ettei meidän lämpötiloissa ja valoisuudessa kannata ennen maaliskuun puoltaväliä laittaa mitään muuta kasvamaan.
Keittiössä
Pikkuhiljaa muuntuu keittiön ilme keväisempään sävyyn.
Hah, vaihdoin astiakaapin päälle lampun!
Näinkin pienillä muutoksilla saa kivasti ilmettä muutettua.
Talviverhot vielä odottavat uusia tilalle. Suunniteltu niitä kyllä jo on. Sekin on sentään jotakin....
Pakkasterveisin
Klemmari
Kyllä tuo vanha sanonta - helmikuu helistää - pitää tänäkin vuonna paikkansa.
Meillä mittari näytti keittiön ikkunalla aamulla - 22. Tämä viikko onkin mennyt reilummissa pakkaslukemissa kuin muuten aikaisemmin tässä kuussa.
Valoisuus
Valon määrä on kasvanut hurjaa vauhtia. Kirkkaat, aurinkoiset päivät ovat olleet niin tervetulleita, varsinkin, kun muistaa viime syksyn pimeyden. Se on kuin taikaiskusta poispyyhkäisty, kun aurinko paistaa. Eikö? :)
Kasvatusta
Niinkuin jo kerroin, Keijunmekot on laitettu itämään. Niistä onkin kovasti kohistu nettimaailmassa. Mikähän tänä vuonna ne on niin kiinnostavaksi tehnyt? No, netissä kohistaan milloin mistäkin. Mutta kaunis kukkahan tuo on. Himpun hintaisia vaan on kaupasta ostetut siemenet. Vuosi sitten ostin kaupasta ja ne maksoi 5€. Pussisa oli muutama siemen, eikä niistäkään yhtään noussut. Tänä vuonna ostinkin "kasvattajalta" ja ne on yllätävänkin hyvin lähtenyt itämään, vaikka hitaasti tulevatkin.
Aloitin ensin idättämsen kodinhoitohuoneen lattialla, koska siellä on lattialämmitys. Reilun kaksi viikkoa meni, ennenkun jotain alkoi näkymään. Sitten nostin ruukut ikkunalaudalle.
Muita vielä ei olekaan kasvassa. Kokemus on osoittanut, ettei meidän lämpötiloissa ja valoisuudessa kannata ennen maaliskuun puoltaväliä laittaa mitään muuta kasvamaan.
Keittiössä
Pikkuhiljaa muuntuu keittiön ilme keväisempään sävyyn.
Hah, vaihdoin astiakaapin päälle lampun!
Näinkin pienillä muutoksilla saa kivasti ilmettä muutettua.
Talviverhot vielä odottavat uusia tilalle. Suunniteltu niitä kyllä jo on. Sekin on sentään jotakin....
Pakkasterveisin
Klemmari
Tunnisteet:
helmikuu,
kasvatus,
keijunmekko,
pakkanen,
pöytälamppu,
talvi
maanantai 19. helmikuuta 2018
Kevättä kohti
Onpas mennytkin aikaa, kun tänne mitään olen laittanut. Talvihorroksessa oltu :)
Ihanasti päivä pidentynyt ja valo lisääntynyt huimaa vauhtia.
Vähän piti kaivella keväisempiä tavaroita esille, kun aurinko niin kirkkaasti paistoi.
Vanha kana hyppäsi pöydälle ja katselee ulos.
Kynttelikkö vielä tässä vaihessa, mutta nyt sekin on jo väistynyt.
Eläimenllinen kevät on meidän keittiön pöydällä.
Kivasti niillä saa kauden värejä kotiin.
Joskus vähän miettii, miten aistii vuodenaikojen vaihtelun, jos ei kotiin vaihda kauden värejä?
Minä ainakin tarvitsen näitä vaihteluita!
Multasormikin on jo herännyt.
Keijunmekot on pikkiriikkisillä taimilla.
Lisää siemeniä on tulossa. Toki keräsin omasta pihasta viime kesän satoa myös monia siemeniä, mutta aina sitä pitää saada jotakin uuttakin.
Joko sinä olet laittanut siemeiä itämään?
Kevätmielellä
Klemmari
Ihanasti päivä pidentynyt ja valo lisääntynyt huimaa vauhtia.
Vähän piti kaivella keväisempiä tavaroita esille, kun aurinko niin kirkkaasti paistoi.
Vanha kana hyppäsi pöydälle ja katselee ulos.
Kynttelikkö vielä tässä vaihessa, mutta nyt sekin on jo väistynyt.
Kivasti niillä saa kauden värejä kotiin.
Joskus vähän miettii, miten aistii vuodenaikojen vaihtelun, jos ei kotiin vaihda kauden värejä?
Minä ainakin tarvitsen näitä vaihteluita!
Multasormikin on jo herännyt.
Keijunmekot on pikkiriikkisillä taimilla.
Lisää siemeniä on tulossa. Toki keräsin omasta pihasta viime kesän satoa myös monia siemeniä, mutta aina sitä pitää saada jotakin uuttakin.
Joko sinä olet laittanut siemeiä itämään?
Kevätmielellä
Klemmari
lauantai 6. tammikuuta 2018
Loppiainen
Hyvää Loppiaista!
Lunta on tupruttanut koko armaan päivän. Räntänä tai ainakin märkänä se on satanut, mutta toki myös valosampaa on samalla tullut.
Lunta on tupruttanut koko armaan päivän. Räntänä tai ainakin märkänä se on satanut, mutta toki myös valosampaa on samalla tullut.
Lumitaidetta
Ihana kuorrutus
Kotiin on vaihtunut jouluiset värit vähän keväisemmäksi
Vanha liina - todella vanha.
Liinassa on vielä pesunkin jälkeen vähän sanomista, joten se jäi omaan käyttöön.
Kaunis kirjailu. Eikä minua tosiaankaan yhtään haittaa, vaikka siinä on siellä täällä
pieniä piskoja. Elämä näkyy ja saa näkyä - vanhoissa tavaroissa.
Kevät näkyi myös lautasella
Perussalaattia, jossa oli kahta eri salaattia, punasipulia ja punahomejuustoa.
Mausteeksi loraus oliiviöljyä ja pari rouhaisua suolaa.
Joko kevät hiipii sinun kotiin?
Tänään otin ison paperinpalan ja suunnittelin PUUTARHAA!
Uutta kolkkaa tähän jättikokoiseen maalaispihaan.
Semmosta omaa pientä pilttuuta :)
Pirsakkaa kevään odotusta!
Klemmari
Tunnisteet:
kaitaliina,
kevät,
loppiainen,
lumi,
salaatti
maanantai 1. tammikuuta 2018
Uusi Vuosi
Näinhän se on!
On kuin uuden oven avaisi, kun uusi vuosi alkaa.
Jos joulu oli rauhallinen, uusivuosi vaihtui vauhdikkaasti.
Nuoriso tuli tuomaan meille vähän säpinää. Porukka lähti mm. metsäretkelle illan hämärässä. Otsalamput vaan vilkkuivat, kun ryhmä liikkui metsikössä. Siellä tekivät nuotion ja paistoivat makkarat. Ikimuistoinen retki pienimille porukan jäsenille.
Yhdessä pöydän ääreen istuminen on myös odotettua.
Uudenvuoden aaton lounas saunan jälkeen.
Meillä siis saunottiin keskellä päivää ja söimme sen jälkeen
kevyen lohipastan. Käytin kylmäsavuolohta sekä jämät graavilohesta.
Aattoillan paari oli auki pitkin iltaa ja siitä sai käydä napsimassa.
Tarjolla oli mm. pizzaa, punajuuri-lehtikaalipaistosta, hunajaisia ruusukaaleja, paistettua punakaalia, näkkileipää.... sekä jälkiruokaa -tietty!
Edellisen päivän vadelmakiisseli pohjana, päälle kreikkalaista jugurttia, mustikoita, kuusenkerkkäsiipappia, mysliä, tomusokeria.
Skåll!
Tervetuloa vuosi 2018!
Joulukuusi lähti eilen illalla. Muutkin joulutavarat pakattiin siihen vanhaan laatikkoon, joka säilytetään vanhan kaapin päällä. Sieltä ne taas löytyvät seuraavana jouluna. Kaikki yhdessä paikassa.
Sovittelin valolähteitä tuon tumman kaapin päälle. Nurkka jää vähän pimeäksi - ainakin näin pimeään vuodenaikaan, joten sinne on syytä laittaa joku lamppu. Antaa kivasti lisävaloa.
Hyvää Uutta Vuotta!
Klemmari
Tunnisteet:
maalaiskeittiö,
maalaistalo,
näkkileipä,
paahdetut punajuuret,
pizza,
pöytälamppu,
uusi vuosi
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)