maanantai 7. helmikuuta 2022

Jämäruokaa

 Olen jo pidemmän aikaa ollut ihastuksissani - jämäruokaan.  Teen ja tuunaan valmiista lopuista milloin mitäkin. Et arvaakaan, miten hyvältä ne maistuu! Eikä tule ruokahävikkiä!

Usein jääkaapista löytyy perunamuusia, joka on aivan ihana pohja tuunaukseen.
Lisätään leivänmuruja ja siihen sopii hyvin kuivahtaneet leivänkannikat. Revitään pieneksi muruksi.
Sitten lisätään, mitä kaapista löytyy. Minulla tällä kertaa on loraus kermaa, pari kananmunaa, juustoraastetta (pussinpohja), ilmakuivattua kinkkua (sekin vajaa paketti)  sekä mausteita, kuten suola, valkosipuli, sipuli, chilikastike tai jossain muussa muodossa chiliä, ja mitä ikinä keksiikään. Tässä, jos missä, saa luovuus lentää! Mitä tahansa ainetta voi vaihtaa mieleisekseen - tai mitä sieltä kaapista juuri sillä hetkellä löytyy.

Koska pihveissä on jo monenlaista, lisukkeet on simppelit. Tein rahkajugurtista kastikkeen, jossa oli chilikastiketta, tilliä ja suolaa. Sekä puolukkahillo, jota meillä menee monta purkkia talven aikana. Niin ja tämä itsetehty hillo on makeaa.....


Syödään meillä välillä pikkusen fiinimminkin.

Pöytä oli kiva kattaa vähän keväisemmäksi, kun tuli ruokavieraitakin.

Kauniit astiat pöytään. Se on jo puoliruokaa....

Puolukkahillo, kurkkusalaatti ja tomaattisalsa.
Muuten vaikka kuinka kiva on, kun on kotimaisia tomaatteja saatavana, mutta eihän ne miltään tähän vuoden aikaan maistu. Siksi niistä voi tehdä vaikka salsaa.
En muutenkaan harrasta näin talviaikaan vihreitä salaatteja. Meillä syödään lämpimiä kasviksia ja usein niitä ujutetaan ruokaan.

Pari sitruunan siivua saa veden maistumaan raikkaalta.

Venäläinen stroganoff, joka valmistui Dexter-kuutiolihasta. 
Siitä olikin ilo taas tehdä, kun palaset
oli pieniä ja sieviä jo valmiiksi. Perunamuusi on hyvä kaveri.
Niin ja tästä perunamuusista noi pihvitkin syntyi!


Maukasta helmikuuta!

Klemmari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti