maanantai 21. helmikuuta 2022

Kanaa moneksi

 Kana, niin kuin sitä aina nimitän, vaikka se broileria onkin. 

Lihakaupasta hankittua kuitenkin. Ostan muuten  kanani mieluummin pieniltä kasvattajilta, koska ajattelen niissä olevan vähemmän hormoneja ja antibiootteja.  Oikein ällöttää katsoa lihavia, löllöjä hormonifileitä!  Itse kukin voi vaikuttaa omiin ostamisiinsa ja voi rauhassa valita, mistä mitäkin ostaa. Sekin on vapautta.

Tällä kertaa meillä oli neljä filettä ja sekin satsi taipuu moneksi. 

Ainakin näin kahden hengen taloudessa.

Ensimmäiseksi paistoin ne kaikki kerralla, josta on helppo tuunata jatkoa.
Fileiden päällä on tomaattisalsaa ja Koskenlaskijaa.
Tomaatit ovat tähän vuoden aikaan niin kalsean makuisia, joten niitä kannattaa pikkusen jalostaa. Salsan hapokkuus tekee niille hyvää.

Puolet fileistä jäi. Niinpä niistä tuli tämä hurja pakanamaan vuoka.
Nimi on ihan oma keksimäni. Siitä löytyy jos vaikka mitä! On broccolia, sipulia, valkosipulia, tomaattia, erilaisia pähkinöitä ja päälle keitin tulisen liemen, jolla valelin ainekset.

Hyvää ja täyttävää tämäkin oli. Eikä tarvinnut sen kummemmin mitään lisukkeita, kun itse ruoka sisälsi jo niin monia. Tykkään muutenkin tehdä näitä yhden astian ruokia. 

Syökää hyvin!

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti