torstai 2. toukokuuta 2019

Kevään ihmeitä

Vaikka ulkona on kylmä, ei sieltä malta olla poiskaan. Mittari näyttää nippanappa + 6 ja niin kylmä viima viuhtoo, joten kerroksia oli päälle laitettava.

Puutarhan hoitaminen on hyvää vastapainoa tälle koneella istumiselle. Sitä pääasiassa työni nykyään onkin. Onneksi työn rytmiä voi itse pikkasen säädellä. Niinpä usein juuri keskellä päivää olenkin puutarhan lumoissa. Niinkuin tänäänkin.

Tulppaanit alkavat kukintansa

Valkovuokkoja. 
Vuokot ovat levinneet nyt kolmeen eri paikkaan.
Seassa joskus laittamiani purkkinarisseja, jotka jäävät matalaksi.

Vähän sinistäkin

Aroniakuja, jonka puolivälissä häämöttää valkovuokot

Omenapuu

Tuomi ei ihan vielä kuki. 
Niin kova tuuli kävi, ettei meinannut millään saada rauhallista hetkeä kuvaan.

Istutin lauantaina ostamani Rodon. Se tuli kaveriksi toiselle.

Toinen on vielä hupussa. 
Siinä ne nyt nököttävät, männyn juurella.

Samaan maisemaan tuli myös tämä Puistoatsalea.
Olen jo pitkään halunnut ja ihaillut näitä ja nyt sain aikaiseksi.
Monissa blogeissa olen niitä kyllä kuolannut...

Multaa kynsien alla

Klemmari

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Vihertää

Kyllä nyt vihertää!

Koivukin on saanut lehtensä näkyviin, vaikkei vielä aivan täysimittaisia olekaan, on vihreys valloittanut

Sireeni

Toinen koivu

Toinen taas aivan kaljuna  -vielä

Tulppaanit

Juupa. Eipä paljon sanomista.
Toistakymmentä omenapuuta on kaluttu.
Viime syksynä ei enää laitettu verkkoja omenapuihin , kun ajateltiin puiden olevan jo sen verran vanhoja ja paksunahkaisia. Vaan eipä reilut 10 vuotta riittänyt. 
Harmittaahan tämä. Mutta. Nyt tulee kukkivia pensaita näiden tilalle. Vielä ne on kaupassa, mutta ajatuksissa....

Narsisseja siellä ja täällä

Niinkuin näitä tulppaanejakin

Ihanaa tämä kevään herääminen!

Klemmari

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Parasta aikaa - Kevät

Kevät on ihan parasta aikaa!
Juuri tämä, kun kaikki on aivan kuin kynnyksellä, nupuillaan, puhkeamassa.
Heräämässä eloon.

Koivunoksat saivat juuri Pääsiäiseksi vihreät lehtensä maljakossa


Luonnon herätessä myös ihmismieli virkistyy.
Eikö?
Krookus siellä 



Ensimmäiset valkovuokot viinimarjapuskan juurella


                                                               Kiinanruusu Pääsiäisenä
Leikkasin - ilmeisesti - liian paljon tätä vanhaa kukkaa ja se näytti niin alastomalta, joten siitä tulikin hyvä paikka pääsiäismunille 😍 Pääsiäispuu.

                            Vanhat pääsiäiskoristeet muutenkin kaiveltiin esille - myös tämä Noita.
                            Pikkujutuilla saa kivan ajankohtaisen fiiliksen kotiin.


Taimikasvatusta olen hyvin pienimuotoisesti tänä keväänä tehnyt. Muutama tomaatin taimi on kasvamassa. Pian tosin laitetaan kesäkukkien siemenet itämään.

Kevätkurjenmiekka



Nautitaan keväästä!

Klemmari




sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Wiiru vauhdissa

Härtzyykkeli, miten tuo meidän vanha kisuliini, Wiiru-ikäneito, jaksaa edelleen innostua.
Olin eilisen päivän poissa kotoa ja sekös sai ikäneidon sekaisin. Ainakin kotiin tullessani.


Sehän riehui niin, että sohvan tyynyt sai kyytiä.
Eihän tota sohvaa vielä voi vaihtaa, kun se on Wiirulle niin tärkeä.

Meillä on muuten WC:n  mattokin joka päivä vinksallaan ja vekitettynä, kun Wiiru-Ikäneito sisustaa.

Käsittämätöntä, miten pieni eläin saakin noin suuria muutoksia aikaan.
Ymmmärän kyllä, kun on pieniä lapsia. Mutta että kissa.....

Välillä se toki nukkuu....



Klemmari

tiistai 2. huhtikuuta 2019

Kevätmieli ja nahkatapetti

Kummasti tuo aurinko saa mielen keveäksi.
Oletko saman huomannut itsessäsi?

                                               Jouluruusu on heti kukassa, kun lumet ovat lähteneet.
                                              Joskus se on pilkahtanut jopa lumen seastakin.

Viikonloppuna leikeltiin omenapuita, tai pikemminkin sitä yhtä, joka on säästynyt rusakoilta.
Kahdeksan omenapuuta on kaluttu. Seurataan, miten ne virkoavat. Vaikkei niistä enää satoa tuottavia tulisikaan, saavat toimia koristepuina.  Rusakkoruokaa ei enää hankinta.


Keittiön ikkunan alla kasvava koriste-omenapuu sai myös aikamoisen nuorennusleikkauksen.

Kukkia odotellessa

Kaikkee sitä ihminen näkee ja kokee, kun vanhaks elää.
Niinkuin nyt tämä nahkatapetti.

Elämäni ensimmäisen kerran rasvaan nahkatapettia.
Kova koppura se oli, mutta kyllä se siitä alkaa tointua...

Upea ja harvinainen jugend nahkatapetti.
Näitä on ennen vanhaan käytetty Pohjanmaalla hienommissa kartanoissa.
Ilmankos ei ole meillä näkynyt..... :)

Kyllä tästä vielä käyttökelpoinen tapetti tulee.

Ihanaa huhtikuuta!

Klemmari


maanantai 25. maaliskuuta 2019

Kasvissosekeitto

Keitto on talviaikaan loistava valinta.  Sen voi rakentaa niin monenlaisista raaka-aineista. Sen voi maustaa mielensä mukaan. Lämmittävä ja täyttävä ruoka. Edullinenkin.

Tällä kertaa tein kasvissosekeiton. Se on ehdoton lempparini.

Peruna, porkkana, purjo, valkosipuli, palsternakka ja selleri.
Siitä se lähtee.

Kasvikset freesataan oliiviöljyssä jopa niin kauan, että ne saavat vähän väriä.
Lisätään neste (vesi/kasvisliemi) ja keitetään kypsäksi.
Soseutetaan, tarkistetaan maku, lisätään kerma ja mahdolliset tuoreet yritit. 
Maistetaan.

Hyvää ja ravitsevaa keittoa. 
Leipä täydentää kokonaisuutta.

Tämä on keitto, joka on takuuvarma onnistuja. Se muuttuu ja mukautuu tilanteen mukaan. Mutta aina siitä tulee maistuva keitto.

Klemmari

perjantai 15. maaliskuuta 2019

Makkarasoppa

Makkarasoppa on paikallaan sillon tällön. Varsinkin, kun pitää miettiä, mitä syötäisiin huomenna, ylihuomenna tms. Keitto kun vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen.

Hyvä soppa syntyy hyvistä raaka-aineista.
Tähän soppaan käytin Wigeenin chorizo snakseja.

Nää on siis niin hyviä!

Kunnolla kypsytettyjä, kuvia kittanoita. Ihan buenoja!
Ihan niinkun meetvurstikin - se pitää olla Wigreenin lyypekkiä.
Hengettömän ohuita viipaleita ja maistuvat täydelliseltä.

Mikä voikaan ollaa kaameempaa kuin paksut metukkasiivut ja löllö rakenne!
Never.

Mutta soppaan .
Peruna on yksi tärkeä raaka-aine keitoissakin. Peruna taipuu moneksi ja sitä on saatavilla montaa eri "rotua" Tähän soppaan käytin Mozartia, joka haetaan naapuriviljelijältä. Siellä on todella mainiot säilytystilat perunoille. Ne ovat kovia ja napakoita, fressejä, kun haetaan. Paperipussissa. Mozart on yleisperuna, ehkä kuitenkin parhaimmillaan esim. muusissa ja laatikoissa. Siksi olikin oltava tarkkana sopan teossa, ettei peruna muusaantuisi. Mutta hyvin toimi tässäkin muodossa.

Freesasin ensin sipulin ja valkosipulin voi-öljy-seoksessa, johon lisäsin savustettua chiliä.
Lisäsin kuutioidut porkkanat ja vielä lopuksi makkarat. Näitä makkaroita ei varsinaisesti tarvitse paistaa, mutta jotenkin maku syvenee, kun sitä vähän lämmittää kasvisten kanssa.

Keitin lohkotut perunat kasvisliemessä ja lisäsin kasvis-makkarat loppuvaiheessa. Ja vielä persiljaa ja ruohosipulia väriksi ja lisää makua antamaan. 

Tuli niin hyvää, että tätä voisi tarjota vieraillekin.

Maiskis!

Klemmari