tiistai 26. helmikuuta 2019

Aamiainen

Aamiainen on päivän tärkein ateria.
Aamiaisella herätetään keho päivän touhuihin, vatsa saa ravitsevaa ruokaa ja mieli virkistyy.
Ei siis ihan vähäpätöinen juttu. Aamiaisella voi ladata koko päivän vireen. On sitä virettä sitten tai ei.
Riippuu - mitä olet syönyt.

Aamiaisella kannattaa syödä monenlaista; leipää, juustoa, puuroa, jugurttia, marjoja, hedelmiä... listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkäksi.

Puuro on yksinkertainen ja täyttävä osa aamupalaa. Sen (kaurahiutaleet tms.)voi laittaa vaikka illalla jo veteen muhimaan, näin kypsyminen tapahtuu aamulla nopeammin. Kaikenlisäksi - edullinen.
Puuroon voi lisätä marjoja, hilloa tai hedelmiä. Näin saa myös makuun vaihtelua.

Maustamaton jugurtti ja marjat

Maustamaton jugurtti, siemenet ja marjat

                                          Meillä marjat näyttelee suurta osaa aamiaisella.
                                              Mustikat, mansikat, vadelmat, aroniat....

Kiisselit ovat myös raikkaita - vaikka puuron kanssa.

                                         Sheikattu jugurtti/piimä taipuu moneksi - riippuen siitä,
                                                            mitä siihen yhdistellään.
                                               Tässä siemeniä ja mustikoita.
                                                            Hunaja makeuttaa.

Piimäpohjainen juoma.
Makuna vadelma ja tyrni, makeus tulee hunajasta.

                                             
Hyvä tuore leipä, voi, tuore kurkku, ruohosipuli. 
Siinä se.

Syö kunnon ruokaa!

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti