lauantai 23. helmikuuta 2019

Pizzaperjantai

Perjantai on usein kiva päivä tehdä iltapalaksi pizzaa. Mikään ei voita itse tehtyä pizzaa.
Teen sen yleensä rahka-kananmuna-versiona, mutta nyt ei jääkaapista löytynytkään rahkaa.
Sitten otettiin vaihtoehto 2. käytäntöön. Kuivahiivaa löytyi, joten sillä lähdettiin liikkeelle.
Lähimyllyn hiivaleipäjauhoja, 5 dl vettä, vajaa tl hiivaa, ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä.
Olen vähentänyt hiivan käyttöä ja siksi sitä tulee laitettua huomattavasti vähemmän kuin yleensä ohjeissa onkaan. Nostatusaika vaan on pidempi. Aikaahan meillä on.

Täytteeksi laitoin lähikaupasta löytynyttä Lapin Lihan savustettua pororouhetta.
Paketissa on 150 g.
Lisäksi laitoin valkosipulia, punasipulia, punahomejuustoa ja kirsikkatomaatteja.
 Mausteeksi oreganoa ja basilikaa. 

Taikinaahan tuli sitten enemmän kuin mitä tuossa kuvassa olevassa on. 
Sitä tuli lisäksi uunipellillinen.
Oikein laiskan ihmisen iltapalaa. 
Siitä riittää vielä seuraavallekin päivälle.
Ja pakkaseen. 

Pizza on  hyvä ruoka, kun siihen voi upottaa kaikenlaista, mitä jääkaapista löytyy.
Tai pakkasesta. 

Kun kerran oikaisulinjalle on lähdetty, tehdään se loppuun asti. Paistoin tuo pyöreän pitsan piirakkavuoassa. Laitan vuoan pohjalle aina leivinpaperin, säästyy tiskiä.....

Hyvät raaka-aineet - siitä tulee hyvä ruoka!

Syökää hyvin!

Klemmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti