Teen sen yleensä rahka-kananmuna-versiona, mutta nyt ei jääkaapista löytynytkään rahkaa.
Sitten otettiin vaihtoehto 2. käytäntöön. Kuivahiivaa löytyi, joten sillä lähdettiin liikkeelle.
Lähimyllyn hiivaleipäjauhoja, 5 dl vettä, vajaa tl hiivaa, ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä.
Olen vähentänyt hiivan käyttöä ja siksi sitä tulee laitettua huomattavasti vähemmän kuin yleensä ohjeissa onkaan. Nostatusaika vaan on pidempi. Aikaahan meillä on.
Täytteeksi laitoin lähikaupasta löytynyttä Lapin Lihan savustettua pororouhetta.
Paketissa on 150 g.
Lisäksi laitoin valkosipulia, punasipulia, punahomejuustoa ja kirsikkatomaatteja.
Mausteeksi oreganoa ja basilikaa.
Taikinaahan tuli sitten enemmän kuin mitä tuossa kuvassa olevassa on.
Sitä tuli lisäksi uunipellillinen.
Oikein laiskan ihmisen iltapalaa.
Siitä riittää vielä seuraavallekin päivälle.
Ja pakkaseen.
Pizza on hyvä ruoka, kun siihen voi upottaa kaikenlaista, mitä jääkaapista löytyy.
Tai pakkasesta.
Kun kerran oikaisulinjalle on lähdetty, tehdään se loppuun asti. Paistoin tuo pyöreän pitsan piirakkavuoassa. Laitan vuoan pohjalle aina leivinpaperin, säästyy tiskiä.....
Hyvät raaka-aineet - siitä tulee hyvä ruoka!
Syökää hyvin!
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti